kategóriák

100% Garancia


Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Omega Ékszer
Ékszer webáruház

Segítünk látogatóinknak és vásárlóinknak az ékszerek kiválasztásában jellemzőik és tulajdonságaik alapján

Az ékszer webáruház egyik nagyon fontos előnyét itt is szeretnénk kihasználni és írásban a köznapi nyelvhasználattal válaszolni az olvasóink érdeklődéseire.

A hagyományos boltokban, kiskereskedelmi egységekben ahol nemesacél ékszert értékesítenek nem minden esetben van idő és lehetőség nyugodtan érdeklődni az acél ékszerek jellemzőiről, összetételeiről és sajnos nem mindig adnak konkrét egyértelmű, elfogulatlan választ

Az ékszer webáruház oldalon főleg - de nem kizárólag- a nemesacél ékszerekkel kapcsolatos kérdésekre felvetésekre válaszolunk.

Nevezhetnénk "Gyakran Ismételt Kérdéseknek" is, de annál több információt, szeretnénk olvasóinkkal megosztani,akik reméljük hamarosan vásárlóink is lesznek.

A kérdések mellet az aktuális újdonságokról trendekről és más divatékszerekről sőt ezüstékszerekről is lesz szó, hogy csak néhányat címszavakba említsünk ami talán a figyelem felkeltésére is alkalmas:

Gold Filled ékszerek tulajdonságai , aranytartalma, tartóssága, Nemesacél ékszerek divatja, ezüst ékszerek tárolása.

Mit jelent magyarul a PVD technológia az ékszer gyártásban?

Mit jelent a Comfort Fit jelzés gyűrűknél?

Lehet -e és érdemes-e javítani a nemesacél, acél ékszereket ?

Az Omega ékszer webáruházunkat folyamatosan bővíti termékköreit, és időt fogunk szakítani minden kérdésre ami az ékszer kiválasztásánál fontos lehet kiegészítve azzal hogy nem szándékozunk értékbecsléssel, egyedi ékszer meghatározással semmilyen formában foglalkozni.

Az ékszer webáruház on-line felülete lehetőséget ad arra hogy a vásárlóinknak írásban válaszoljunk az egyedi kérdéseikre amelyek nyilván más vevőket is érdekelhet illetve hasznos információkat szolgáltat nekik.

Kérdéseiket küldjék el az info@omegaekszer.hu címre és hamarosan válaszol a szakmában jártas mérnök kollégánk.

Alapesetben mindenki láthatja majd a kérdést és a választ is mert így több vásárlóhoz jut el az információ a nemesacél ékszerekkel kapcsolatban. A karkötők jellemző anyagaival kapcsolatos az első kérdés:

Milyen anyagokkal kombinálható a nemesacél karkötő?

Az acél ékszerek kíváló lehetőséget biztosítanak a gyártóinknak hogy különféle anyagokkal kombinálják az acél ékszert. Ezáltal egy szélesebb vásárlói réteg igényét tudjuk kielégíteni, mert a nemesacél ékszer eredeti bőrrel kombinálva jó lehetőséget ad tartós nemesacél karkötő készítésére, de szilikon karkötőt is lehet készíteni nagyon sok féle divatos színben. Az Omega ékszer webáruház kínálatában mindezek az ékszerek  megtalálhatóak. A köznyelvben a szilikon karkötő elnevezést használják, a mi ékszer webáruházunk jó minőségű és természetes kaucsukból, szilikonból készült ékszereket árusít ugyanis ezek előnyös tulajdonságai illenek a nemesacél egyik legfőbb előnyéhez az allergiamentességhez.

A színválasztás lehetősége az anyagok kombinálásával, ötvözésével jelentősen megnöveli a választékot és minden korosztály megtalálja a neki tetsző nemesacél ékszert. Fontos hogy az ékszer webáruházban forgalmazott szilikon karkötőink jelentős részze biztonsági kapoccsal és Stainless Steel fémjelzéssel vannak ellátva.

Újdonságnak számít az eredeti bőr nemesacél  karkötőknél a kényelmes és biztonságos erős neodímium mágnessel rendelkező mágneses kapocs.

Mit jelent magyarul a PVD technológia az acél ékszer gyártásában?

Az oldalunk leírásaiban többször találkozhatunk a "PVD technológia" kifejezéssel és annak előnyeit többször is hangsúlyozzuk a nemesacél ékszer gyártás kapcsán.

Phishical Vapour Deposition (PVD) angol kifejezés fizikai gőzfázisu leválasztást jelent de ezzel egy átlag ember nem sokat tud kezdeni illetve a vásárlókat egyszerűbb érthetőbb magyarázat, fordítás érdekli.

A fent említett technológiát eddig  legtöbbször a szerszámgyártásban használták a felületek kezelésére, keménységük növelésére és felületek szinezésére.

A nemesacél ékszer gyártásban általában 200-500 celsius fok közötti hőmérsékleten nagy vákum alatt elektronikusan vezérelt berendezések az alapfém  (Nemesacél)és a bevonat pl (Titán) között adhéziós atomi kötést hoznak létre. Ami azt is jelenti hogy a két fém -az alapfém és a bevonat- oldhatatlanul össze van forrasztva, ezáltal nagyon tartós kemény felület jön létre. Ez a technológia jobb minőséget, hosszab élettartamot, kopásállóságot  jelent, mint a hagyományosnak mondható arannyal való galvanizálás, aminek vastagsága legtöbbször még az 1 micron-t sem éri el.

A PVD technológia és eljárás folyamatosan fejlődik és attól függően hogy milyen színű ékszert, felületet akarnak előállítani a bevonatként használt nemesfém összetételét is változtatják.

Például arany színű felület létrehozásához Titán ötvözetet használnak, a bevonat vastagsága 3-10 micron között lehet a kéménysége a titánnak is  köszönhetően rendkívül nagy.

Fontos megjegyezni, hogy a színezett "aranyozott" divatékszerek elsősorban alkalmi viseletre ajánlottak. Állandó használat esetén hamarabb "mattulnak" lekopnak. Az aranyozott színezett ékszerek kopására garanciát nem lehet és nem is vállalunk.

Állandó viseletre javasoljuk az ezüst színű nemesacél ékszereinket, amelyeket lehet sportolás és gyógyfürdőzés közben is hordani.

Mit jelent a Comfort Fit kialakítás a nemesacél  gyűrű-nél

A Comfort Fit a nemesacél gyűrű belső felületének - ami közvetlenül az ujjunkkal érintkezik- a kialakítási módját jelenti.

A belső felület egy kissé domború kivitelű ez adja a kényelmesebb viseletet.

A normál kialakítás esetén - amit Classic Fit-nek neveznek a nemesacél gyűrű belső felülete teljesen egyenes.

Vékony gyűrűk esetén -4mm vastagságig- mindkettő kényelmes viseletet biztosít, viszont szélesebb karika gyűrű esetén

- 5mm szélességtől- a  Comfort Fit kialakítást javasoljuk.

A másik szempont hogy akinek az ujjai hajlamosak bármilyen okból enyhe vastagodásra pl. kismértékű súlygyarapodás annak feltétlenül a Comfort Fit nemesacél gyűrű-t ajánljuk.

A nemesacél gyűrű viselete, gondos ápolása és ezek szemontjai:

A nemesacél gyűrű ami kővel díszitett az legtöbbször cirkónia kő, ami lehet ragasztott vagy foglalt kivitelű ugyan úgy mint a nemesfém gyűrűknél. Az ezüst színű nemesacél gyűrű viselete lehet mindennapos  -állandó viseletre is ajánljuk- mert a felülete kemény és  és kopásálló. Természetesen ha kristállyal díszitett a nemesacél gyűrű akkor vigyáznunk kell a kristályra illetve a kőre hogy  különböző vegyi anyagok pl: parfüm, lúg, vegyszer ne érintkezzenek a kővel mert akkor elszíneződik vagy elhomályosodik , de biztosan veszít a kő csillogásából.

A mechanikai sérülésektől óvni kell a nemesacél gyűrű-t mert kemény tárgy neki ütődésekor bekövetkezhet a kőkihullás.

Természetsen a nemesacél gyűrű ami foglalt kővel rendelkezik nem olyen érzékeny, -másképpen fogalmazva- nem annyira kényes a nekiütődésekre. 

A nemesacél gyűrű külön ápolást nem igényel, ha nedvesség éri akkor puha ruhával töröljük szárazra.

A nemesacél gyűrű viseletekor is igaz az alapszabály, hogy amikor készülünk valamilyen jeles alkalomra és használjuk az ékszereinket akkor fürdés, krémezés és parfümözés után utoljára húzzuk fel a kővel díszített nemesacél gyűrűt és amikor hazaérkezünk akkor elsőként  vegyük le ékszereinket függetlenűl attól hogy milyen anyagból készültek

 

Mit jelentenek a nemesacél ékszerek alapanyagának különböző elnevezései, jelzései?

A hétköznapi életben többféle elnevezés és szóhasználat terjedt el az  ékszerek alapanyagára vonatkozóan. On-line  kereséskor valamint különböző hirdetési oldalakon, reklámokban és a boltokban az eladók is különböző szavakat, kifejezéseket használnak amikor a nemesacélok pontos összetételéről előnyös tulajdonságairól beszélnek.

Összegyűjtöttük azokat az elnevezéseket, jelzéseket amelyeket a vevőinket legjobban érdekelték nemesacél ékszerekkel kapcsolatosan. 

Mi a különbség vagy hasonlóság az orvosi fémből (316L) és nemesacélból készült ékszerek között a használat szempontjából?

Először is talán mi az azonos mindkettőben; az orvosi fém (Surgial Stainless Steel) vagyis a 316L jelzésű és a nemesacél ékszerek alapanyagául legtöbbször szolgáló 304-s sorozatú acélötvözet is teljesen rozsdamentes nem- vagy csak nehezen mágnesezhető jól megmunkálható allergiamentes nemesacélok.

A különbség annyi hogy a 316L jelzésű ahol "L" betű low-t rövidíti, az alacsonyabb széntartalmat jelent. A másik eltérés hogy a molibdén mint ötvöző anyag jelen van ebben a nemesacél fajtában ami még jobb korrózióállóságot biztosít mint a 304-s sorozatúak, amelyek önmagukban is kiváló korrózióállósággal rendelkeznek.

A piercingek és orvosi implantátumok esetén előírás a 316L jelzésű orvosi nemesacél, mint alapanyag használata.

Összefoglalva mindkét nemesacél sorozatból készült ékszerek alkalmasak állandó viseletre, nem okoznak allergiát és nagy kopásállósággal, valamint keménységgel rendelkeznek.

Az orvosi fém és az orvosi nemesacél elnevezés az ékszerek szempontjából azonos alapanyagot jelentenek.

A Stainless Steel elnevezés nemesacélt jelent, a 316L jelzés pedig egyértelműen az orvosi nemesacélt jelöli.

Lehet-e javítani a nemesacél ékszereket?

Az eddigi tapasztalatunk szerint szerencsére kevés esetben volt szükség javításra. Csak vékony acél  láncoknál fordult elő, hogy nyitott karikaszemet kellett cserélni a kapocsnál, de ez nem nevezhető hagyományos értelemben vett javításnak inkább csak pótlásnak. Nagyon erős erőhatásnak volt kitéve a lánc, elszakították legtöbbször beleakadt valamibe.

A karkötők "stiftjei" cserélhetőek hasonlóan mint az óraszíjak esetén.

Abban az esetben amikor az ékszeren  magát a nemesacélt kellene javítani az nem lehetséges -az anyag tulajdonságaiból adódóan- vagy csak nagyon sok időráfordítással és speciális szakismerettel és szerszámmal lenne megvalósítható és többe kerülne mint az ékszer értéke.

Természetesen a köves ékszerek esetén lehetőség van a kihulló kő pótlásásra ugyanúgy mint a nemesfém ékszereknél.Az Omega ékszer webáruház kínálatában megtalálhatók a foglalt kővel díszített nemesacél gyűrűk is több féle méretben.

A működő gyűrű választó program segítségével könnyen kiválasztható a megfelelő nemesacél gyűrű mérete a hazánkban megszokott belső kerület (mm-ben) ismeretében vagy az egyre jobban elterjedt USA méretezés alapján is.

 

 


kosár
Kosár tartalma

Az Ön kosara üres.
Kosárban: 0 tétel
Összesen: 0 Ft


Termék keresése

Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Copyright © 2020   »   Omega Ékszer   »   Általános Szerződési Feltételek Webáruház bérlés